Arkeologer hjälper till i jakten på mördaren

Inga kulor kvar i pojkens kropp

MALMÖ. Under onsdagen genomfördes nya grävningar på platsen där 16-årige Ahmed Obaid sköts till döds. Syftet var att leta efter kulor från mordvapnet. Den här gången tog polisen hjälp av arkeologer.

– De har kraftigare instrument och är mer vana vid att genomsöka jordmassor, säger Lars Förstell vid polisens ledningscentral.

Det är andra gången på mindre än två veckor som polisen återvänder till mordplatsen för att leta efter kulor med hjälp av metalldetektorer och spadar.  Förra gången avgränsades sökandet till den grässlänt där 16-åringen tros ha blivit skjuten. Under onsdagen utökades sökandet till att även omfatta busshållplatsen vid slänten samt gräsmattan mellan vägbanorna på Amiralsgatan.
Kulorna kan innehålla avgörande spår som kan kopplas till ett visst vapen.
När Ahmed Obaid sköts till döds utgick polisen från att det fanns minst en kula kvar i hans kropp. Men obduktionen av kroppen visade att kulorna gått rakt igenom.
– I det här fallet gör vi bedömningen att en eller flera kulor kan ha hamnat i marken, har den förre utredningsledaren JB Cederholm tidigare sagt till Lokaltidningen.se
Polisen vill inte uttala sig om man har gjort några fynd vid onsdagens sökande.

– Vi är noggranna med att inte lämna ut sådana detaljer under pågående utredning.
Ahmed Obaid sökts till döds för tre veckor sedan. Mordet anses inte vara någon kriminell uppgörelse.

Polisen har ännu ingen gripen.

Publicerad 01 February 2017 13:14