Lantbrukarparet sprider glädje i rondellen

Deras balar väcker mycket uppmärksamhet

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

ROLSBERGA. Lantbrukarna Ida Baaring och Bengt Fager målar höbalar och som de placerar i cirkulationsplatsen där väg 23 möter E22.
– Vi har många idéer vi vill hinna med. Men vi avslöjar dem aldrig på förhand, säger Ida Baaring.
Det började med en halloweenpumpa vid brevlådan på gården för många år sedan. 2014 bestämde de sig för att göra en ny pumpa men sätta konstverket i rondellen.
– Vi sa det inte till någon. Vi bara gjorde det. Men grannens dotter frågade direkt ”Varför har Bengt satt en pumpa i rondellen”, skrattar Ida Baaring.
Till jul det året blev det en tomte och till påsken en påskkyckling. Sedan dess har de försökt variera sig med en bal med blommor och en skånsk respektive svensk flagga, lucior, stjärngossar och annat.
– Vi har utvecklat halloweenpumpan och satt reflexer så att ögonen och munnen lös i mörkret.  Det blir lite utmaning att komma med något nytt. Vi har många idéer vi vill hinna med. Men vi avslöjar aldrig på förhand vad det blir, säger Ida Baaring.
De tar in balarna i en lada och låter de torka innan de går loss med målarfärg på emballaget och rekvisita. Rondellen de använder ligger i närheten av där Ida och Bengt bor på väg 23, vid avfarten från E22.
– Vi har en egen konstrunda. Det är att åka ett varv i rondellen.
Det finns regler för det mesta i Sverige. Har ni stött på några problem?
– Det är en ganska stor rondell så höbalen skymmer inte sikten. Skulle man köra in i höbalen med en bil ska man nog inte vara på vägarna. Men höbalarna är i alla fall mjuka. Vi har inte heller någo reklam på dem. De hade en del kunnat reagera på, säger Ida Baaring.

Lucia. Foto: Privat

Lucia. Foto: Privat

Bröllop. Foto: Privat

Bröllop. Foto: Privat

Publicerad 26 January 2017 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen