Väktare misshandlade på gymnasieskola

Flera bråk på skolan under vintern

MALMÖ. Två väktare blev misshandlade på Värnhemsskolan i Malmö under tisdagen. Flera polispatruller skickades till platsen.
– Väktarna blev utsatta för våld och hot av ett antal gärningsmän. De tryckte på överfallslarmet och när polisen kom dit så kunde en 16-årig pojke gripas, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
Polisen larmades om ett bråk på skolan även under måndagen. 
– Ingen fanns kvar på platsen när vi kom fram, men vi hittade en kniv som beslagtogs, säger Nils Norling.
Den 18 november ifjor utbröt ett stort bråk på skolan. Efter händelsen valde skolans rektor att stänga av 15 elever i en veckas tid.
Som en säkerhetsåtgärd har skolan dessutom anlitat väktare som kontrollerar att obehöriga inte vistas på skolan. Lokaltidningen har inte lyckats få bekräftat om personerna som var inblandade i tisdagens bråk är utomstående eller elever.
Värnhemsskolan har cirka 1 300 elever och är Malmös största gymnasieskola med yrkesinriktade program. Enligt Eva Ahlgren, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör i Malmö stad, är det väl känt att det finns problem med viss typ av kriminalitet längs Kungsgatan där skolan ligger.

– Det handlar bland annat om narkotikaförsäljning, vilket skapar en oro och ett utanförskap som följer med in på skolan. Vi måste se till att motverka detta och skapa en god arbetsmiljö, har Eva Ahlgren tidigare sagt till Lokaltidningen.se
LÄS MER: Efter storbråket på skolan: 15 elever stängs av

Publicerad 11 January 2017 09:58

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen