Nallen Nisse reser Sverige runt på egen hand

Sattes på ett tåg med en lapp runt halsen

MALMÖ/STOCKHOLM. Under morgonen gästades nyhetsmorgon i Tv4 av en riktig äventyrare - Nallen Nisse Hult - som på egen hand färdats med tåg från Malmö till Göteborg och sedan till huvudstaden.
Men det var på Carl-Gustafs förskola i Malmö som det hela började. Bakom initiativet står förskoleläraren Birte Dahlin.
– Jag har precis blivit mormor och köpte Nisse som en gåva till mitt barnbarn. Men så tyckte jag att han var lite väl stor för en liten bebis så jag tog honom till förskolan istället.
På avdelningen Smaragden fick Nisse vara med på många roliga upptåg och lärde snabbt känna barnen.
– Han var med på samlingar och hade väldigt mysigt med barnen. Men efter ett tag ville han åka hem till sin mamma, berättar Birthe, som tillsammans med förskolebarnen tog med sig Nisse till Triangelns station. Med en lapp om halsen, med information om var han kom ifrån, vinkade de av Nisse och äventyret tog sin början.
– Vem som fick lov att ta honom. Vårt enda krav var att de skickade ett mejl till oss och berättade om hans äventyr.
På väg upp till Göteborg träffade Nisse på @dp_1975 som tog honom med till Stockholm och Fotografiska. Där fick han se många spännande utställningar och även beskriva sin dröm genom projektet Dreamcatch.se som just nu pågår på museet.
Därefter hakade nallen på fotograf Jakob Fällender som bjöd med honom hem till sig och Eva Röse, där han ´fick fira jul med en härlig julmiddag.
Efter morgonens besök i tv-studion fortsätter nu Nisses äventyr med ett löfte om att få följa med Tilde de Paula på Elle-galan.
 – Att det skulle bli så här stort trodde jag aldrig. Det är verkligen jättekul. Nisse hade tur som träffade på rätt människor. Det kunde ju lika gärna varit någon som bara tog med sig honom hem, säger Birthe.
Och så till det alla undrar, varför Nisse Hult?
– När mina döttrar var tonåringar brukade jag säga att det var Nisse Hult när någon pojkvän ringde. Det har alltså inget med fotbollsspelaren att göra, säger Birthe.
Nisses fortsatta äventyr kan du följa på instagram under #Nissehultpåäventyr
 
 
 

Jocob Felländer och Maria Forsblom och Nisse Hult som nu fått sin dröm uppfylld: Han ville resa vidare från Fotografiska hem till en skön barnfamilj. Självfallet fick han följa med hem till Jakob Felländer och Eva Röse..

Jocob Felländer och Maria Forsblom och Nisse Hult som nu fått sin dröm uppfylld: Han ville resa vidare från Fotografiska hem till en skön barnfamilj. Självfallet fick han följa med hem till Jakob Felländer och Eva Röse..

Publicerad 11 January 2017 09:54

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen