Räddningstjänsten besköts av fyrverkerier

Polisen uppmanar föräldrar att förklara farorna för sina barn

Av
Oskar Elfving Söderström

LANDSKRONA. Under torsdagskvällen har det varit stora problem med ungdomar som skjutit fyrverkerier. Bland annat så skadades två brandbilar när de beskjöts av raketer och en man träffades i ansiktet av delar av en raket.
Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Dammhagsskolan i Landskrona där en grupp ungdomar skjuter fyrverkerier.
– I samband med detta beskjuts räddningstjänsten av vad vi bedömer som kraftiga fyrverkeripjäser, säger Richard Glantz på polisen.
Två av brandbilarna får plåtskador och räddningstjänsten tvingas lämna platsen och enligt polisen var det rätt stökigt på platsen.
– I ett fall briserar en pjäs under en av brandbilarna men om den hade briserat bara sekunden tidigare hade den kunnat orsaka allvarliga personskador, säger Richard Glantz.
Efter händelsen har polisen upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman och skadegörelse och förhör har hållits. 
– Att attackera personal vars uppgift är att släcka bränder och rädda liv är helt oacceptabelt och inget vi kommer att tolerera, säger Richard Glantz.
Richard Glantz berättar dock att föräldrar kontaktat polisen och lämnat över fyrverkerier som deras minderåriga barn köpt utomlands. Något han uppmanar fler att göra.
– Vi uppmanar föräldrar, anhöriga och andra vuxna att förklara hur farligt det är att skjuta fyrverkerier mot folk, säger han.
Förutom händelserna på Dammhagsskolan så träffades även en man av raketdelar på City Gross parkering.
– Det är ungdomar som skjuter åt ett annat håll men det lossnar en del som träffar mannen i anskiktet. Lyckligtvis skadades inte mannen, säger Richard Glantz.
LÄS MER: Ungdomar sköt raketer rakt mot folk
 

Publicerad 30 December 2016 10:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen