Efter branden:

"Det fanns ingenting att rädda"

Ilhan Gültekins affär My Gross förstördes i branden vid Pilängstorget

Av
Hanna Rahlén

LANDSKRONA. Natten till onsdagen brann flera butiker kring Pilängstorget ner till grunden. Händelsen utreds nu som grov mordbrand. En av affärerna som drabbats är My Gross, en livsmedelsbutik som drivs av familjen Gültekin.
– Jag fick larmet efter klockan tio, jag minns inte exakt vilken tid. Då trodde jag att det var ett vanligt larm men när vi kom dit brann det redan jättemycket i pizzerian. Det fanns ingenting att rädda längre, säger Ilhan Gültekin som driver affären.
Sedan 2011 har familjen drivit livsmedelsbutiken och My Gross har blivit populärt bland kunderna. På Facebook får butiken och familjen stort stöd. "Ni lyfte hela Norrestad med er verksamhet" skriver en användare, "Fantastisk affär, saknar den och såg med sorg att den hade brunnit ner... Styrka till ägare och anställda" skriver en annan. 
– Våra kunder älskar oss och vi älskar våra kunder. Vi hoppas att vi kan komma på fötter så fort som möjligt och försöka göra det bästa för våra kunder, säger Ilhan Gültekin.
Vad som orsakat branden är fortfarande oklart. På grund av brandens våldsamma karaktär har platsen varit för varm för att polisen ska kunna göra en teknisk undersökning.
Pizzerian där man tror att branden startade utsattes redan i oktober för ett brandattentat men om det finns ett samband mellan de båda händelserna vet man fortfarande inte. Nu efterlyser polisen fler vittnen eller personer som kan ha information om branden.
Familjen Gültekin försöker blicka framåt och hålla hoppet vid liv.
– Vi är lite ledsna men våra kunder är nog mer ledsna. Det hjälper inte att beklaga, vi får bara hoppas att det bli bättre och att vi kan lösa det för våra kunder medan vi har stängt, säger Ilhan Gültekin. 

null

Publicerad 29 December 2016 14:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen