Efter storbråket på skolan:

15 elever stängs av

Väktare kontrollerar skollegitimation

MALMÖ. Fredagens storbråk på Värnhemsskolan i Malmö får konsekvenser. Femton elever stängs av i en vecka. Samtidigt kommer väktare att kräva legitimation av alla som vill komma in.

– Vi måste säkerställa att skolan är en fredad zon för såväl elever som för personal, säger Eva Ahlgren, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör i Malmö stad.
Sammanlagt nio personer skadades i bråket på skolan. Polisen och skolan har inlett varsin utredning kring det inträffade.

Under måndagen höll skolan stängt samtidigt som personal och ledning satt i möte om hur man ska ta emot eleverna på tisdagen.
– Rektorn har bland annat beslutat att stänga av femton elever under en vecka, säger Eva Ahlgren.

Från och med onsdag måste alla som vill komma in på skolan även uppvisa skollegitimation för väktare. Den som är obehörig kommer att avvisas.

Enligt Eva Ahlgren är det väl känt att det finns problem med viss typ av kriminalitet längs Kungsgatan där skolan ligger.

– Det handlar bland annat om narkotikaförsäljning, vilket skapar en oro och ett utanförskap som följer med in på skolan. Vi måste se till att motverka detta och skapa en god arbetsmiljö.

Hur tycker du att polisen hanterar problematiken på Kungsgatan?

– Vi upplever att vi har ett gott samarbete med polisen och att de tar problematiken på allvar.

Värnhemsskolan har cirka 1 300 elever och är Malmös största gymnasieskola med yrkesinriktade program.

Publicerad 21 November 2016 13:32

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen