Drömmen blev sann för cancersjuka Alicja

"Hon ville stanna där för evigt"

LANDSKRONA. Sjuåriga Alicja Skowroski lider av en obotlig cancersjukdom som orsakar tumörer i hennes hjärna. Hennes högsta dröm var att få åka till Disney World i Orlando. Tack vare en privat insamling kunde drömmen förverkligas i början av oktober.
Det blev precis som jag tänkt mig. Det var bra och roligt, säger Alicja som fortfarande svävar på moln flera veckor efter upplevelsen.
 Det är det enda hon pratar om. Det var en oerhört stor upplevelse för henne, säger mamma Annika som tillsammans med Alicjas bror, moster och kusin utgjorde ressällkapet när det äntligen bar av mot Florida i början av oktober.
De första dagarna var det väldigt varmt. Då mådde Alicja inte så bra, men efter stormen blev det svalare och då piggnade hon till.
Bäst under resan var enligt Alicja själv den nya transformersattraktionen.
Jag tror aldrig jag har sett henne så lycklig som under dagarna i Orlando. Hon sa att hon ville stanna där för evigt och gick runt med ett leende som sträckte sig från öra till öra, säger Annika som nu vill rikta ett stort tack till alla som bidragit.
Det betyder så oerhört mycket att vi fick uppleva det här tillsammans. Det går inte att beskriva hur tacksamma vi är.
Resan till Orlando blev ett välkommet avbrott i den senaste tidens sjukhusvistelser, men att den skulle bli av var allt annat än självklart.
Sedan Lokaltidningen rapporterade om vännernas insamling under sommaren har flera nya tumörer upptäckts.
Efter ytterligare operationer och strålbehandlingar ställer familjen nu sitt hopp till behandlingar utomlands.
Vi håller på att titta på alternativa behandlingar, men har inget besked ännu, säger Annika Skowroski. 

Publicerad 01 November 2016 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen