50-årig kvinna åtalas för att ha huggit ihjäl sin make

Nekar till brott och menar att okända män ligger bakom

LOMMA. Mannen hittades knivhuggen till döds i sovrummet. Hans 50-åriga hustru hävdar att okända personer trängt sig in i bostaden och utfört mordet. Men det tror inte åklagaren på.
Det var i slutet av april som kvinnan – nedsölad med blod – ringde på hos en granne och berättade att någon varit i hennes och makens bostad. Grannen slog genast larm till polisen som skickade flera patruller till radhusområdet i Lomma.
Maken hittades knivhuggen till döds i sovrummet. Det fanns inga tecken på intrång och snart riktades misstankarna mot den 50-åriga kvinnan, som nu åtalas för mord.

Eftersom det inte fanns några spår som tydde på bråk i bostaden är åklagarens teori att hustrun knivhuggit maken medan han sov.

Mordvapnet – troligtvis en kniv – har aldrig återfunnits. Däremot fann polisens tekniker en blodig diskborste som kan ha använts för att tvätta bort blodspåren på mordvapnet.
Enligt åklagaren kantades parets relation av bråk, något som bland annat återspeglas i sms-trafik mellan kvinnan och mannen. Kvinnan har även haft psykiska problem och blev inlagd på sjukhus några veckor innan mannen blev mördad.

Publicerad 01 November 2016 14:38

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen