Christoffer producerar musik till Disneyfilm

Av
Oskar Tinggren

VÄXJÖ. För fem år sedan tog Christoffer Lauridsen examen från musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet. Nyligen hade han premiär med en ny låt i filmen och den gigantiska Disneyproduktionen Tini.
– Den här Disneygrejen är det största jag har varit med om. Ett av alla deras program, Violetta, har blivit film och där hade jag turen att få komma in och vara med på en låt, som också ska släppas som en singel i samband med premiären, säger Christoffer Lauridsen.
Han är från Danmark men sökte till sig utbildningen i Växjö efter en spontanresa hit 2009. Efter utbildningen fick han jobb i Anders Bagges studio där han arbetade fram till i höstas, då han bestämde sig för att starta eget.

– Det är ungefär 400 personer som söker utbildningen varje år och runt 15 som kommer in. Jag tycker det är helt underbart att man kan plugga till musikproducent i Sverige, det finns inte i Danmark.


Arbetar med Glee-artist

– Jag har inte gjort så mycket i Sverige sedan jag startade min egne studio, utan mest Danmark och Ukraina. Men jag hade Robin Bengtsson (senast sedd i årets Melodifestival, reds anm.) här i förra veckan och vi testade lite låtar.
Hans insats i filmen ”Tini – the new life of Violetta” kan nu visa sig bli den första av flera Disneyproduktioner han får arbeta med.

– Jag träffar dem för att eventuellt arbeta med fler av deras projekt och jobbar nu med en av deras andra artister, känd från serien Glee, och det kan med bli något väldigt häftigt.

Publicerad 15 May 2016 06:00