Ronja Wahlgren och hennes kompis hittade på natten till onsdagen en bunden igelkott. Foto: Ronja Wahlgren

Ronja Wahlgren och hennes kompis hittade på natten till onsdagen en bunden igelkott. Foto: Ronja Wahlgren

Hittade bunden igelkott på kvällspromenaden

Av
Erika Persson

Erika Persson

TRELLEBORG. Ronja Wahlgren och hennes kompis var ute på sista nattrundan med hundarna när de såg den bundna igelkotten. Först skrattade de, eftersom det såg ut som att igelkotten klantat sig och trasslat in sig i det höga gräset där den satt på en gräsplätt mellan Kungahusen och Vannhögskolan. Men när de gick närmare såg de att igelkotten satt fast i ett snöre. Igelkotten var medtagen och reagerade inte när Ronja och hennes kompis lyfte upp den.
 - Benet satt så konstigt och foten var tre gånger så stor som den skulle vara. Snöret satt med fyra dubbelknutar. Igelkotten brydde sig inte ens att vi tog upp den. Det dröjde säkert 30 sekunder innan den rullade ihop sig, berättar Ronja.

Det tog kompisarna tio minuter att få bort snöret, som satt så hårt att de var tvungna att springa hem och hämta en sax.
- Det är fullt möjligt att det kan ha hänt av misstag, men eftersom snöret satt så tajt med många dubbelknutar så antar jag att någon har gjort det. Jag vill egentligen inte göra några antagande, men jag vill att folk ska vara medvetna om att det har hänt. Om det är ett barn som har gjort det så vill jag att föräldrarna pratar med sina barn. 

Efter att Ronja och hennes kompis befriat igelkotten från snöret, satte de in den i ett buskage. När de kom tillbaka en kvart senare, så var igelkotten borta.
 
 
 

Publicerad 18 June 2015 12:00