Anders Billquist ?hoppas på stor uppslutning när han på nyårsafton bjuder in till träff för alla Hofterupare på Skönadalsskolans skolgård. ?Foto: Anja Degerholm

Anders Billquist ?hoppas på stor uppslutning när han på nyårsafton bjuder in till träff för alla Hofterupare på Skönadalsskolans skolgård. ?Foto: Anja Degerholm

Anordnar träff för alla "Hofterupare"

Anders Billquist hoppas på många kära återseenden på nyårsafton

HOFTERUP. ?Anders Billquist spenderade tolv av sina uppväxtår i Hofterup. Han har många gånger tänkt att det hade varit kul att träffa sina gamla vänner och bekanta, men tiden har runnit iväg. Men så för ett år sedan fick han en fix idé.
– Jag tänkte att vi kunde samlas vid Skönadalsskolan på nyårsafton, att det bara hade varit kul att ses, säger Anders Billquist.
Sagt och gjort. Förra året blev det en träff i liten skala med runt ett fyrtiotal deltagare. Den här gången har Anders lagt mer krut på marknadsföringen.
– I helgen var jag runt i Hofterup och Ålstorp och delade ut 1200 flyers i brevlådorna. Jag har även startat en Facebook-grupp som hittills har fått mer än 120 medlemmar.
– Jag hoppas att så många som möjligt kommer. Det hade varit kul att se gamla klasskompisar, men även deras föräldrar. Alla är välkomna.
Den lokala pizzerian har lovat att leverera pizza, och det kommer även att finnas kaffe och glögg för den som vill värma sig lite.

Ge tillbaka
Det finns även möjlighet att skänka en slant till Rädda Barnen och Barncancerfonden.
– Jag spenderade tolv underbara år av min barndom i Hofterup, och det är lite symboliskt att vi på detta sättet kan vara med och påverka andras barndom.
De sista pusselbitarna börjar falla på plats, men det är en sak som Anders saknar:
– Det hade varit trevligt med musik, så om någon känner sig manad är det bara att höra av sig, säger Anders Billquist.
Han flyttade från Hofterup 1990 och bor numera i Göteborg. Men känslorna för platsen där han växte upp är fortfarande varma.

”Fylla idrottshallen”
– Jag är lite nostalgiker och gillar att tänka tillbaka på hur det var när jag var barn.
– Min tanke är att det ska bli en tradition och jag har redan satt ett datum för nästa år.
Då blir det på nyårsdagen istället och planerna är storslagna.
– På nyårsdagen 2016 klockan 13 fyller vi idrottshallen på Skönadalsskolan, säger Anders Billquist.

Missa inte!

Träff vid Skönadalsskolan på nyårsafton klockan 13. Alla åldrar är välkomna.

Publicerad 26 December 2014 04:00