Albin Tingsvall lånas ut till Flensburg. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Albin Tingsvall lånas ut till Flensburg. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Tingsvall till Flensburg

Ersätter tysk landslagsstjärna

Av
Tommy Stambolovski

LUND/HANDBOLL. I dag blev det klart att Lugistjärnan Albin Tingsvall kommer att lånas ut till den tyska Bundesligaklubben Flensburg. Den hårdskjutande högernian kommer att ersätta den skadade tyska landslagsstjärnan Holger Glandorf uppger tyska Tagesspiegel. Tingsvall väntas debutera redan i tisdagens bortamatch mot MT Melsungen och kommer även spela Flensburgs match mot HBW Balingen-Weilstetten.
"Vi tackar Albin att han med så kort varsel ger oss sitt stöd. Jag är säker på att han kan hjälpa oss i de två matcherna mot MT Melsungen och HBW Balingen-Weilstetten", säger Dierk Schmäschke, manager i Flensburg, enligt Tagesspiegel.
– Från Lugis sida är vi positiva till att ge Tingsvall denna möjlighet. Albin är en lojal och seriös idrottsman och vi i Lugi är glada att han får denna chans. Förhoppningsvis är det också en start på ett samarbete med Flensburg, säger sportchefen Emme Adébo till klubbens hemsida. 
– Det här är överraskande och mycket spännande! Jag ser fram emot att få prova på något jag aldrig tidigare gjort inom handbollen, säger Albin Tingsvall till hemsidan. 

Publicerad 22 December 2014 12:49