Skåne län måndag 30 november

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären ”akutinformation” det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

01:06 Malmö.
Ungdomar bråkar på Hårds väg. En yngling skadas i huvudet och ena handen och förs i ambulans till sjukhus. Ingen gripen i ärendet.

02:09 Malmö.

Ett inbrott konstateras i en restaurang på Södra Förstadsgatan där någon tagit sig in genom att bryta upp dörren. Inledningsvis oklart vad som stlulits.

02:53 Klippan
.
Två ynglingar bryter sig in på Netto och lämnar sedan platsen i en stulen personbil. Bilen anträffas senare inne i Helsingborg.

04:09 Malmö.

En man grips på Triangeln för misshandel.

05:13 Munka-Ljungby, Ängelholm.

Ett inbrott konstateras i en bensinstation vid Järnvägsgatan där någon slagit sönder en fönsterruta och därefter stulit cigaretter.

06:42 Hässleholm.

Ett inbrott konstateras i en förskola vid Fredentorpsgatan där någon bland annat stulit en hårddisk.

06:46 Sjöbo.

En trafikolycka inträffar på väg 13 ungefär två kilometer norr om Sjöbo där en lastbil kör in i en annan lastbil bakifrån. Inga personskador rapporterade.

08:14 Bjuv.

En trafikolycka inträffar på Östergatan utanför en skola där ett barn blivit påkörd av ett fordon. Inledningsvis oklart skadeläge. Uppdatering. Nya uppgifter gör gällande att en cyklisten, en 14-årig pojke, uppges vara lindrigt skadad efter att ha blivit påkörd av en personbil.

08:30 Landskrona.

En man rånas på sin cykel av en annan man vid Exercisfältet. Den drabbade faller från cykeln efter att gärningsmannen utdelat en spark. Därefter tar gärningsmannen cykeln och cyklar från platsen i riktning mot havet.

09:11 Södra Sandby, Lund.

En person får en värmepanna över sig i vad som verkar vara en arbetsplatsolycka på ett företag vid Gullvingevägen. Inledningsvis oklart skadeläge på den drabbade. Uppdatering. Den drabbade förs till sjukhus med en bruten arm.

09:22 Lund.

Ett inbrott konstateras i en skollokal vid Skomakaregatan där någon stulit flera datorer.

10:20 Malmö.

En singelolycka inträffar på Lorensborgsgatan vid infarten till Bellevuestadion där en personbil kör ner en refug. Inga personskador rapporterade.

10:33 Malmö.

Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Vattenverksvägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

11:45 Bjärnum, Hässleholm.

Ett inbrott konstateras i ett uthus vid Värdshusvägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

13:14 Malmö.

Uppgifter kommer in om att fyra elever drabbats av en rånförsök utanför en skola vid Dammfrigången då två män på moped försökt hota sig till deras mobiltelefoner. Polis kallas till platsen och frihetsberövar en 18-årig man och en 14-årig pojke vid Spångatan som överensstämmer med signalementsuppgifterna. 18-åringen grips medan den 14-årige pojken hämtas till förhör som kommer ske under dagen.

13:37 Örtofta, Eslöv.

Uppgifter kommer in om att centrifug tagit fyr i en fabrik vid Sockerbruksvägen med mycket rök som följd.

14:10 Hässleholm.

Bråk uppstår efter trafikincident på väg 21. En person uppges hotat annan med pistolliknande föremål. En misstänkt kan gripas efter kontroll av fordon och förare en bit därifrån.

14:36 Malmö.

Personal från en butik på Södervärn ringer och beättar att två personer kommit in och bett om hjälp efter de blivit rånade av fyra ungdomar.

15:10 Landskrona.

Uppgifter kommer in om att en personbil brinner på E6:an i södergående riktning mellan Milstolpen och Rydebäck.

16:24 Oxie, Malmö.

Tre personbilar är inblandade i en olycka på Käglingevägen. Inga personer kommer till skada.

17:16 Vankiva, Hässleholm.

En personbil körs in i ett träd på väg 117. Föraren förs till sjukhus. Vägen fri cirka 18:15.

18:03 Ekeby, Bjuv.
Inbrott konstateras i villa.

18:26 Klippan.

Inbrott konstateras i villa.

19:12 Burlöv, Åkarp.

Larm inkommer om gasläcka i en lägenhet på Södervägen. Initialt tyder uppgifterna på att det är naturgas som läcker. Boende i närliggande villor utryms under arbetet på plats.

19:29 Malmö.

Larm om två personer som rånat butik på Henrik Smithsgatan. Butiksbiträdet uppges hotats med kniv.

19:36 Helsingborg.

Larm inkommer om rån mot bar på Carl Krooks gata. En person uppges hotat med pistolliknande föremål och lämnat platsen i en bil.

20:46 Helsingborg.

En bil på Industrigatan brinner. Två personer har setts på platsen. En person med brännskador ger sig till känna en stund senare vid sjukhuset. Personen kan ha med bilbranden att göra.

21:37 Kristianstad.

Personer slåss i Tivoliparken. En person uppges ligga på marken. Ambulans är tillkallad.

21:52 Perstorp.

En hög träpallar brinner på företag på Kronvägen. Även uppgift om att fönster är sönderslagna.

Publicerad 01 December 2009 18:02

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen