Polisrapport:

Hänt i Skåne län onsdag 30 september

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären ”akutinformation” det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:30 Svedala.
Inbrott på företag på Svarvaregatan.

01:39 Svalöv
.
På en gård utanför Svalöv försöker någon att bryta upp en tank med diesel, dock skräms de och lämnar platsen.

02:16 Tyringe, Hässleholm
.
Allmänhet griper två personer i ett garage på Doktorsgatan. Två personer grips av polis och misstänks även för narkotikabrott.

04:04 Helsingborg
.
Två personer greps för inbrott på Kadettgatan i garage.

04:46 Vellinge
.
Inbrott konstateras på Sundsgymnasiet, larmet löste kl. 04:21, Tillgrepp av elektronikvaror.

05:33 Eslöv
.
Uppgifter om att en man och en kvinna knivskurits i korsningen Västerlånggatan/ Västergatan vid Domus. Uppdatering. på plats greps en 50-årig man. Kniven anträffades i närområdet. Uppdatering. Den drabbade kvinnan som är 59 år uppges vara allvarligt men inte livshotande skadad och kommer opereras under förmiddagen. Den drabbade mannen är 56 år är endast ytligt skuren på låret.

07:35 Arlöv, Burlöv.

En trafikolycka inträffar på Dalbyvägen i höjd med biblioteket där en bilist kolliderar med en mopedist. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering. Ingen av de inblandade är i behov av ambulans.

08:11 Ängelholm.

En trafikolycka inträffar i korsningen mellan Älvdalsgatan och Tåstarpsgatan där två personbilar kolliderar. En person uppges ha nacksmärtor.

08:18 Kristianstad.

En trafikolycka inträffar i korsningen mellan Långebrogatan och Vassvägen där en personbil kolliderar med en traktor. Inledningsvis oklart skadeläge. Uppdatering. En kvinna förs till sjukhus med oklart skadeläge.

08:42 Burlöv.

Ett inbrott konstateras i en skola vid Lundavägen där någon tagit sig in genom att bräcka upp en dörr. Inledningsvis oklart om något stulits.

08:51 Malmö.

En trafikolycka inträffar på E22:an i höjd med trafikplats Sege där fyra personbilar kolliderar. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Olyckan medför trafikstörningar. Uppdatering. Räddnings- och bärgningsarbetet leder till stopp i södergående i riktning mot Malmö. Trafiken leds om vid trafikplats Sege. Uppdatering. Ingen person uppges vara allvarligt skadad. Fem personer förs till sjukhus. En fil öppnas för trafik.

10:44 Malmö.

Uppgifter kommer in om att en rökutveckling från en lägenhet på Kråkbärsgatan. Ingen person uppges vara skadad i samband med branden.

11:29 Lund.

En trafikolycka inträffar vid en idrottshall i närheten av Norra Ringen där en bilföraren kör in i en annan bakifrån. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering. En person förs till sjukhus med ryggsmärtor.

12:34 Helsingborg.

Uppgifter kommer in om att tre män försökt stjäla maskiner från en byggarbetsplats vid Konsul Perssons plats. En anställd ertappar männen som springer iväg från platsen utan att ta med sig det stulna godset.

13:44 Malmö.

En man grips på ett varuhus vid Fredsgatan misstänkt för att ha stulit varor till ett värde av ungefär 300 kronor.

14:40 Helsingborg.

En trafikolycka inträffar i korsningen mellan Hälsovägen och Kopparmöllegatan där en bilist kolliderar med en motorcyklist. Inledningsvis oklart skadeläge på motorcyklisten.

15:42 Ullstorp, Höör.
Tre elvaåriga pojkar saknas efter att deras skola varit på orientering i ett skogsområde kring Ullstorp. Pojkarna uppges vara saknade sedan klockan 12:30 då de beräknades vara tillbaka från orienteringen. En stor polisresurs som innefattar vanliga polispatruller, polishundar och en polishelikopter sätts in i sökandet efter pojkarna. Uppgifter angående pojkarna mottages tacksamt via polisens nationella telefonnummer 114 14. Uppdatering: En bilist anträffar pojkarna i närheten av Jularp klockan 17:40 och transporterar dem till en bensinstation i Höör där polis möter upp. Pojkarna uppges vara vid god vigör.

15:53 Helsingborg.
Två kvinnor, 62 respektive 28 år gamla, grips efter att de stulit gods från en butik i ett köpcentrum på Marknadsvägen, Ödåkra.

17:03 Helsingborg.
En kvinna i 80-årsåldern blir utsatt för en stöld i trapphuset till sin bostad på Persgatan. Kvinnan som går med rollator, välts omkull av två för henne okända män som sedan tillgriper hennes mobiltelefon och plånbok. Kvinnan uppges inte vara allvarligt skadad.

18:48 Tomelilla.
Singelolycka inträffar vid Bertilstorp där en personbil kör i diket. Två personer uppges vara inblandade. Uppdatering: Kvinnan som framfört bilen blåser positivt på plats och förs med ambulans till sjukhus för kontroll och provtagning. I bilen fanns även kvinnans barn som också följer med ambulansen till sjukhus. Ingen av de inblandade uppges vara allvarligt skadade.

19:09 Skurup.
Ett innebandylag som tränat i en sporthall på Stora Torggatan upptäcker att någon varit inne i deras omklädningsrum och tillgripit mobiltelefoner och kontanter. Två misstänkta gärningsmän anträffas utanför hallen varpå bråk utbryter och en misstänkt gärningsman hotar någon av de inblandade med en mindre kniv. Uppdatering: En polispatrull anträffar en misstänkt gärningsman i närheten och griper honom. En sund senare grips gärningsman nummer två. Uppdatering: Misstankarna gäller fem fall av stöld, ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd. Det mesta av det tillgripna godset uppges vara anträffat.

21:15 Malmö.
Larm inkommer om brand i en stillastående personbil på Thomsons Väg.

23:13 Malmö.
Larm inkommer om röklukt i ett trapphus på Kanalgatan. Uppdatering: Ingen brand hittas.

23:25 Åstorp.
Inbrott konstateras i ett flertal personbilar på Ekebrogatan där ett vittne sett två misstänkta gärningsmän lämna platsen.

Publicerad 01 October 2009 16:50

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen