Polisrapport:

Hänt i Skåne län 31 augusti

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären ”akutinformation” det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information. Källa: www.polisens.se

01:29 Malmö.
Två män ertappas på bar gärning under pågående inbrottsstöld på byggarbetsplats på Trelleborgsvägen.

02:01 Lund.
Okänd gärningsman har tänt eld på några tidningar i ett trapphus på Nordanväg och på så sätt orsakat skadegörelse genom mindre brand.

03:12 Malmö.
Konstateras inbrottsstöld i livsmedelsbutik på Tessins väg. Okänt tillgrepp.

03:49 Hörby.
En polispatrull får syn på och griper tre män som "slangat" bensin på Bangatan. Föraren av personbilen som trion färdades misstänks dessutom för drograttfylleri.

05:17 Malmö.
Pågående inbrott i ett flertal bilar på Almhögsgatan. Efterspaningar efter två gärningsmän på cykel.

06:02 Sjöbo.
Singelolycka inträffar på väg 104 mellan Övedskloster och Harlösa där en personbil kolliderar med ett träd. Inga allvarliga personskador rapporteras.

07:38 Svedala.
Trafikolycka inträffar i korsningen av Lindgatan och Månsgatan där två personbilar kolliderar. Uppdatering: Inga personskador rapporteras.

09:23 Sjöbo.
Inbrott konstateras i en bostad på Vallarumsvägen utanför Fränninge. Oklart tillgrepp.

09:23 Svalöv.
En uppringare berättar att cirka 10 gravstenar välts på en kyrkogård i Norra Skrävlinge.

09:57 Östra Göinge.
Trafikolycka inträffar på väg 2127 mellan Boalt och Lönsboda där tre personbilar och lika många personer uppges vara inblandade. En av personerna uppsöker sjukvård på egen hand. Inga trafikstörningar rapporteras.

12:20 Trelleborg.
En uppringare berättar om ett pågående inbrott i en bilverkstad på Landsvägen i Anderslöv. Polis skickas till platsen och två misstänkta gärningsmän i 20-årsåldern grips.

12:33 Malmö.
Inbrott konstateras vid ett företag på Ringugnsgatan där det bland annat tillgripits kläder och datorer.

13:00 Malmö.
En bilägare berättar att han precis kommit på två unga män som gjort inbrott i hans bil som stod parkerad på Bassänggatan. Gärningsmännen tillgrep en bärbar dator samt en gps-navigator från bilen, men målsägaren lyckades ta tillbaka datorn då han jagade efter tjuvarna.

14:18 Malmö.
Trafikolycka inträffar vid infarten till en parkeringsplats på Agnesfridsvägen där en personbil kolliderar med en cyklist. Cyklisten förs med ambulans till sjukhus.

14:39 Eslöv.
Larm inkommer om brand i en ladugård i Slättarp, strax söder om Löberöd. Enligt uppgift ska byggnaden vara övertänd. Det är inledningsvis oklart om någon kommit till skada.Uppdatering 16:15 Ingen personskada. En loge som brinner, arbeter inriktas på att rädda intilliggande boningshus

14:47 Malmö.
Trafikolycka inträffar i korsningen av Rasmusgatan och Sevedsgatan där en personbil kolliderar med en cyklist.

15:00 Åstorp.
Singelolycka inträffar på Torggatan där en mopedist kör in i en vägg på polisstationen. Uppdatering: Mopedisten förs till sjukhus och misstänkt initialt för rattfylleri.

15:19 Svedala.
Singelolycka inträffar vid järnvägsövergången på väg 108 där en personbil kolliderar med järnvägsbommarna. Något tåg ska dock inte vara inblandat i olyckan. Olyckan resulterar i att södra utfarten på väg 108 stängs av.

15:45 Trafikolycka på Inre Ringvägen mellan två personbilar.
2 personer inblandade i olyckan, inga personskador. En av personbilarna kör in i den andra bakifrån vid spillepengsrondellen.

15:53 Helsingborg.
Inbrott i villa på Ormvråksgatan.

15:55 Lund.
Trafikolycka på Kaprifolievägen mellan personbil och cyklist. Olyckan inträffar vid Lerbäcksskolan, vuxen man som blev påkörd när han cyklade. Mannen lindrigt skadad.

16:33 Malmö.
Trafikolycka på Ystadvägen, trafiksignalerna vid ICA Maxi. 2 personbilar som kolliderar, en person lindriga nackskador.

16:37 Lund.
Trafikolycka på Kalkstensvägen. 2 personbilar som kolliderar, en av dem har tillkopplat släp. Påkörning bakifrån, en person lindrigt skadad med nacksmärtor.

17:42 S Sandby.
Brand på företag mellan S Sandby och Dalby. Enligt påringningar större omfattning på branden. Brinner på företagets andra våning.
Uppdatering 19:00 VMA skickat till allmänheten som följer: Pga av kraftig rökutveckling i samband med brand i industrilokal på Ballast Syd vid Skryllegården Södra Sandby har Rtj via SOS alarm gått ut med ett Viktigt Meddelande (information via radion, sändningsledningen Sveriges Radio) med uppmaning: till boende i husen intill Ballast Syd (norr om) "gå inomhus, stäng dörrar och fönster, ventilation. Lyssna på radion."

Branden börjat på företagets 4:de våning och sedan spridit sig till våning 5 och 6. Två arbetare förda till sjukhus i Lund med ambulans.
Uppdatering 19:38 Branden under kontroll, ingen ytterliggare fara för allmänhet eller spridning av branden. Branden börjat vid arbete med stenkrossen.

17:53 Glumslöv.
Trafikolycka på Glumslövsvägen där 3 personbilar är inblandade. Inga personskador rapporterade men svårframkomligt på platsen. Uppdatering: Platsen för olyckan är Hälsingborgsvägen utanför Landskrona i korsningen med vägen mot Glumslöv.

18:15 Ystad.
Trafikolycka på väg 19 rondellen i Ystad. Lastbil lastad med styckegods som vält i rondellen. inga personskador.

18:27 Helsingborg.
Trafikolycka på E 6 vid trafikplats Görarp. Singelolycka i södergående, inga personskador.

18:41 Åstorp
Inbrott i villa på Ormastorpsgatan, Tagit sig in via altandörren.

19:07 Bjuv.
Inbrott i villa på Åbrovägen

20:38 Lomma.
Trafikolycka på E 6 vid trafikplats Borgeby. En lastbil och två personbilar inblandade. Inga personskador med stor påverkan på trafiken.

22.01 Malmö.
Personrån på Övägen. Ensam målsägare rånad och hotad av knivbeväpnad gärningsman. Tillgrepp en klocka. Gärningsmannen, yngling i artonårsåldern försvann från platsen. Målsägaren ej skadad.

22.28 Malmö.
Personrån vid Heleneholm. Två gärningsmän på moped rycker väska från en yngre kvinna. Försvinner sedan från platsen.

Publicerad 01 September 2009 07:49

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen