Polisrapport:

Hänt i Skåne län 30 augusti

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysningar om inträffade händelser utan detaljerad information. Källa: www.polisen.se

00:45 Helsingborg.
En kvinna grips efter larm om bråk på Dalhemsvägen. Kvinnan ska ha hotat en man med kniv samt idkat skadegörelse i en lägenhet.

01:02 Malmö.
Larm om brand i klubbstuga på Oxievångsvägen.

02:08 Eslöv.
En man anträffas nedslagen och blödande från näsan på Bryggaregatan. Ambulans tillkallas och sjukvårdspersonal plåstrar om mannen. Oklart vad som hänt.

03:06 Hässleholm.
En yngling rånas och blir sparkad på handen. Inträffade på Majorsgatan. Patrull körde ynglingen till sjukhus.

03:07 Malmö.
En yngling misshandlas och rånas i Rönneholmsparken av tre gärningsmän. Man tillgriper mobiltelefon och armbandsur.

06:15 Malmö.
En man blir nedslagen och rånad på bland annat sin plånbok av minst en gärningsman. Händelsen inträffar på Bergsgatan. Mannen uppges ej vara allvarligt skadad.

08:40 Svalöv.
Upptäcks ett inbrott i en livsmedelsbutik på Hans Perssons väg. Enligt uppgift har någon tagit sig in via taket. Initialt är det oklart vad som stulits.

10:29 Ängelholm.
Delar av parkeringen utanför ett varuhus på Kristianstadsgatan spärras av sedan ett misstänkt farligt föremål anträffats i anslutning till en parkerad bil. Polisens tekniker kallas till platsen för undersökning av föremålet.

11:10 Landskrona.
Tre personbilar kolliderar på E6, i norrgående körriktning, i höjd med Glumslöv. Initialt är det oklart skadeläge. Ambulans och räddningstjänst skickas till platsen. Trafiken stoppas vid trafikplats Rydebäck.
Uppdatering: Totalt fyra personbilar är inblandade i kollisionen, varav tre måste bärgas från platsen. 7 personer uppges vara skadade och förs med ambulans till sjukhus. Vid 12-tiden släpps trafiken på igen.

13:03 Osby.
En personbil och en cyklist kolliderar på Kristianstadsgatan. Cyklisten uppges vara skadad. Oklart hur allvarligt. Ambulans skickas till platsen.
Uppdatering: Cyklisten förd till sjukhus.

13:35 Ven.
Upptäcks ett inbrott i en villa på Landsvägen.

14:17 Malmö.
Upptäcks ett inbrott i en lägenhet på Ystadsgatan.

14:26 Bromölla.
En personbil körs av vägen och voltar på väg 116 vid Axeltorp. Initialt är det oklart skadeläge. Vägen avstängd under räddningsarbetet.

14:45 Simrishamn.
En personbil körs av okänd anledning av vägen och in i en stolpe. Olyckan inträffar på Fredsdalsgatan. Föraren uppges inte vara skadad, dock chockad.

14:52 Helsingborg.
En livsmedelsbutik på Liebäckskroken rånas av en ensam maskerad gärningsman. Gärningsmannen försvinner därefter springandes från platsen i riktning på höghusen.

14:55 Påarp.
En personbil körs av Rausvägen och ner i diket. Oklart skadeläge på de två personerna i bilen.

15:18 Trelleborg.
Två män rycker åt sig ett 20-tal byxor i en butik på Algatan och springer ut i en väntande bil. Bilen försvinner därefter i riktning mot Hamngatan.

15:58 Malmö.
Trafikolycka med tre bilar inblandade på Norregatan. En person förd till sjukhus.

17:19 Malmö.
Trafikolycka med personbil och moped på Regementsgatan. Mopedföraren förd till sjukhus.

17:49 Kristianstad.
Trafikolycka där en mopedförare kört omkull på Skepparlövsvägen. Mopedföraren förd till sjukhus.

21:20 Malmö.
Trafikolycka på Ystadvägen i korsningen med Poppelgatan. Två personbilar inblandade och fyra personer förda till sjukhus med okänd skadestatus.

22:24 Helsingborg.
Ett större ungdomsgäng krossar rutor på sin framfart på Drottninghög.

22:26 Malmö.
Pågående stöld av moped på Bangatan. Ungdomar släpar iväg med den låsta mopeden. Mopeden säkras vid Södervärnsskolan och två personer grips.

22:52 Malmö.
Brand i en parkerad personbil vid Rosengårds norra idrottsplats.

Publicerad 31 August 2009 08:06

Startsidan just nu