Hänt i Skåne län 3 mars

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:13 Hofterup.
Larm om pågående inbrott i en skolbyggnad på Karabyvägen. Tre personer ses lämna platsen. Trots spårning med polishund lyckas de dock undkomma.

00:42 Helsingborg.
Larm om inbrott i en livsmedelsbutik på Blåkullagatan. Väktare konstaterar att fönsterrutan i entrédörren krossats. Oklart om något stulits.

01:44 Landskrona.

Brand i en personbil parkerad på Regeringsgatan.

02:27 Trelleborg.

En kvinna boende på Bokevägen vaknar av att någon krossar en fönsterruta till villan. Därefter hörs ett okänt antal gärningsmän inne i villan. Kvinnan stänger in sig i ett rum i väntan på polispatrull. När polispatrullen anländer och kan de konstatera att fönsterrutan i altandörren är krossad. Oklart vad som stulits.

04:14 Malmö.

En person grips på Jägersrovägen misstänkt för bilstöld.

05:20 Glimåkra.

En person grips på Fabriksgatan misstänkt för bland annat Narkotikabrott, stöld/häleri och drograttfylleri.

07:29 Ängelholm.

Upptäcks ett inbrott på ett företag på Heimdallgatan. Enligt uppgift är en firmabil samt kontanter stulna.

07:40 Tyringe.

En personbil körs in i mitträcket på väg 21. Inga personskador rapporterade, men bilen uppges blockera delar av körbanan och måste bärgas från platsen.

08:20 Svalöv.

Upptäcks ett inbrott i en hälsokostaffär på Svalegatan. Oklart vad som stulits.

09:10 Malmö.

Inkommer en anmälan om att det varit inbrott i en lägenhet på Solgatan. Oklart om något stulits.

10:30 Arlöv.

En personbil och en lastbil kolliderar på Arlövsvägen. Inga personskador rapporterade.

12:49 Malmö.

Två personbilar kolliderar i korsningen Agnesfridsvägen/Amiralsgatan. Inga personskador rapporterade.

13:36 Malmö.

Två personer observeras av flera vittnen då de springer från en personbil som just krockats på Lorensborgsgatan vid Rudbecksgatan. De båda hoppar över en mur och gömmer sig. Polispatruller kallas till platsen, men personerna lyckas försvinna innan de anländer.

13:58 Helsingborg.

Upptäcks ett inbrott i en villa på Lägervägen. Enligt uppgift är diverse smycken stulna.

14:23 Malmö.

En flicka blir påkörd av en personbil på Tornfalksgatan. Oklar skadestatus. Ambulans skickas till platsen.

15:15 Löddeköpinge.

En väktare på ett köpcentrum larmar om två personer som misstänks ha försökt teckna abonnemang i annans namn. Väktaren jagar personerna när de lämnar platsen. En misstänkt för försök till bedrägeri kan gripas av polispatrull efter ha sprungit in i ett villaområde.

16:33 Skurup.

En personbil körs in i vajerräcket på E65. Inga personskador rapporteras från platsen men vajerräcket är skadat.

17:02 Eslöv.

Larm inkommer om brand i ett garage. Garaget ligger i anslutning till boningshus. Spridningsrisk finns men de boende försöker släcka branden på egen hand.

18:33 Malmö.

Larm inkommer om att tre personer skjuter mot bilar på Snödroppsgatan. Troligtvis rör det sig om personer som skjutit med luftvapen. En anmälan om skadegörelse skrivs.

19:14 Bulöv.

En personbil körs rakt in i en belysningsstolpe. Enligt vittnesuppgifter lämnar tre unga män platsen springande. Enligt nya uppgifter är det oklart om någon lämnat platsen. Två personer förs till sjukhus.

21:00 Malmö.

En person greps misstänkt för brott mot vapenlagen och ytterligare tre hämtades till förhör vid ett tillslag på Von Rosens väg.

22:58 Lund.

Larm inkommer om kraftig rökutveckling från en pizzeria och en lägenhet på Getingevägen. Enligt räddningstjänsten brinner det på platsen. Vad som brinner är dock inte bekräftat.

00:24 Örkelljunga.

Larm inkommer till polisen om att ett våldsbrott är begånget. Polisen som kommer till platsen anträffar en avliden kvinna i en bostad. I närheten kan en 37 årig man gripas misstänkt för brottet.

Publicerad 04 March 2009 10:55

Startsidan just nu