Hänt i Skåne län 18 februari

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:40 Malmö.
Påringningar om pågående bilinbrott vid Dalaplan. Gärningsmannen kunde gripas av polispatrull. Mannen även misstänkt för flera tidigare under kvällen begångna inbrott i bil.

01:36 Malmö.

Bilbrand vid Västkustvägen. Anmälan skadegörelse genom brand.

02:13 Malmö.

Trafikolycka på Yttre ringvägen vid trafikplats Lockarp. Bil som kör av vägen, föraren förd till sjukhus med ambulans.

02:26 Kristianstad.

Polispatrull griper en kille som misstänks för omfattande skadegörelse genom klotter på byggnader i centrala Kristianstad.

04:25 Landskrona.

Större delen av Landskrona strömlöst sedan en tid. Patrull beordrad att kontrollera upp. Orsaken uppges enligt elbolag vara att en transformator slutat fungera vilket slagit ut flera elledningar. Uppdatering 05:20: Större delen av Landskrona återfått strömen.

05:43 Malmö.

Trafikolycka på Nobelvägen där en personbil kör in i två parkerade bilar. Den påkörande bilisten lämnar omedelbart platsen med sin bil. Ingen person skadad.

06:18 Malmö.

En trafikolycka inträffar då en bilist kör på en cyklist i korsningen mellan Södra Förstadsgatan och Nobelvägen. Cyklisten uppges vara lindrigt skadad.

06:20 Landskrona.

Två maskerade män med ett pistolliknande föremål och en kniv, överrumplar två städare som är i färd med att öppna kontorslokaler vid Varggatan och kräver tillgång till ett kassaskåp. Männen, som uppskattningsvis uppges vara mellan 15-16 år, försvinner från platsen utan att få något med sig. Ingen person uppges vara fysiskt skadad.

06:43 Malmö.

En trafikolycka inträffar i korsningen mellan Danska vägen och Scheelegatan. Oklart skadeläge på inblandade personer.

07:04 Trelleborg.

Ett inbrott konstateras i en restaurang vid Algatan där någon tagit sig in via en sönderslagen fönsterruta. Oklart vad som tillgripits.

07:54 Lund.

En trafikolycka inträffar i en rondell vid trafikplats norra där två personbilar kolliderat. En person uppges ha nacksmärtor.

08:51 Malmö.

En personbil stoppas av en polispatrull på Nobelvägen varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

09:57 Malmö.

En lastbilschaufför halkar och slår i huvud, rygg och nacke i vad som verkar vara en arbetsplatsolycka vid Davidhallsgatan.

10:45 Malmö.

En trafikolycka inträffar i korsningen mellan Danska vägen och Scheelegatan där en bilist kör på en cyklist. Oklart skadeläge på cyklisten.

10:54 Kristianstad.

En personbil stoppas av en polispatrull på Långebrogatan varefter föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

10:59 Helsingborg.

Två svartklädda, maskerade män med en yxa och ett pistolliknande föremål rånar en bank vid Nelly Krooks gata. Vid tidpunkten för rånet befinner sig ett flertal kunder i banken men vare sig personalen eller kunderna uppges vara fysiskt skadade. Gärningsmännen lämnar banken till fots i riktning mot parkeringshuset. Oklart om gärningsmännen fått med sig något. Uppdatering. Nya uppgifter gör gällande att gärningsmännen inte fått med sig någonting.

13:37 Kristianstad.

En trafikolycka inträffar på väg 2041 mellan Färlöv och Torsebro där två personbilar kolliderat. Oklart skadeläge på inblandade personer.

14:04 Ödåkra, Helsingborg.

En singelolycka inträffar på E4:an vid trafikplats Väla då en bilist kör in i en betongpelare. Oklart skadeläge på inblandade personer.

16:24 Malmö.

Två personbilar kolliderar på Ystadvägen.

16:45 Malmö.

En personbil och en motorcyklist kolliderar i korsningen mellan Frihamnsallén och Jörgen Kocksgatan. Minst en förs till sjukhus.

16:46 Skurup.

Larm inkommer om villabrand på Åkaregatan i Rydsgård.

17:02 Kivik, Simrishamn.

Brand uppstår i en källare. Samtliga som befunnit sig i huset rapporteras vara ute och utom fara.

18:03 Ödåkra, Helsingborg.

En personbil voltar ner i diket på E4. Olyckan sker i riktning mot stan från trafikplats Kropp.

18:05 Trelleborg.

En mopedist kör omkull på Hålehögsvägen.

18:45 Eslöv.

Inbrott konstateras i en villa. Bland annat ett playstation och kontanter är stulna. Någon uppges tagit sig in via ett fönster.

19:01 Höllviken, Vellinge.

Uppgifter inkommer om brand i en sommarstuga på Hålehögsvägen. En familj har varit på plats när branden startade men i nuläget finns inga uppgifter om att någon skulle ha kommit till skada.

19:03 Malmö.

En personbil är inblandad i en singelolycka på Inre ringvägen. Det rapporteras vara mycket halt på platsen.

20:23 Lund.

En personbil körs av vägen på E22 vid norra avfarten i södergående körriktning. Bilen hamnar på taket men inga personer kommer till skada.

21:20 Malmö.

En personbil kolliderar med en färdtjänstbil på Hallingsgatan. Det är i nuläget oklart om någon kommer till skada. Minst en person förs till sjukhus.

23:46 Landskrona.

Efter en kort spaningsinsats i Landskrona ses fyra personer lämna en lägenhet påverkade av narkotika. Vid husrannsakan i lägenheten anträffas en större mängd narkotika och ammunition vilket gör att de fyra grips misstänkta för överlåtelsebrott narkotika, narkotikabrott och brott mot vapenlagen. De fyra personerna är kända i brottsliga sammanhang sedan tidigare.

Publicerad 19 February 2009 13:31