Hänt i Skåne län 3-4 januari

Här följer ett urval av dygnets händelser. Informationen är av karaktären "akutinformation" det vill säga ger upplysning om inträffade händelser utan detaljerad information.

Av
Källa: www.polisen.se

00:43 Löddeköpinge.
Tre män grips misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att en stulen personbil anträffats vid Landskronavägen. Männen grips vid en skola efter att springande ha lämnat den stulne bilen.

01:18 Helsingborg.

En man grips misstänkt för fickstöld och ringa narkotikabrott på en krog vid Drottninggatan.

01:30 Malmö.

Uppgifter kommer in om en bilbrand på Norra Grängesbergsgatan.

01:42 Malmö.

Uppgifter kommer in om en bilbrand på Prinsgatan.

03:01 Hässleholm.

Uppgifter kommer in om en villabrand av mindre omfattning i Hästhult.

04:35 Helsingborg.

Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Rosenbersgatan. Oklart vad som tillgripits.

05:04 Lund.

Uppgifter kommer in om ett pågående inbrott i en databutik vid Bankgatan. En man grips vid en skola då polispatruller kommer till platsen.

05:34 Bjuv.

Uppgifter kommer in om en bilbrand i Ekeby.

08:42 Malmö.

Ett inbrott uppdagas i en lägenhet på Hålsjögatan. Oklart vad som tillgripits.

10:19 Staffanstorp.

En trafikolycka inträffar vid ett varuhus på Klågerupsvägen där en personbil kolliderar med en lastbil. Inga personskador rapporterade.

10:52 Lund.

Uppgifter kommer in om en brand vid ett garage på Tulpanvägen.

12:35 Landskrona.

En guldsmedsaffär rånas på Norra Långgatan av en gärningsman med ett pistolliknande föremål. Flera polispatruller skickas till platsen och en 20-årig man grips på Rådhustorget misstänkt för rånet. Oklart vad som tillgripits. Personalen uppges vara fysiskt oskadd.

13:00 Örkelljunga.

En personbil körs ner i diket på väg 114 mellan Tåssjö och Lärkeröd. Två personer förs till sjukhus för kontroll. Enligt en polispatrull är det halt på platsen.

13:24 Åstorp.

En trafikolycka inträffar vid Tranarpskorset då två personbilar kolliderat. Oklart skadeläge på inblandade personer.

15:23 Trelleborg.

Uppgifter kommer in om att en container brinner på Sjöviksvägen. Räddningstjänsten kallas till platsen.

15:39 Hörby.

En singelolycka inträffar på väg 13 ungefär 2 kilometer väster om Hörby där en personbil voltat. Oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering. Föraren, en kvinna, förs till sjukhus med vad som verkar vara lindriga skador.

16:04 Hässleholm.

En personbil körs in i ett mitträcke på väg 21 mellan Tyringe och trafikplats Finja i östergående riktning. Föraren är ej i behov av ambulans.

16:35 Malmö.

Två personbilar kolliderar vid Möllevångstorget. Oklart skadeläge på inblandade personer.

16:36 Skivarp, Skurup.

En singelolycka inträffar på väg 739 mellan Balåkra och Ruuthsbo där en personbil voltat. Oklart skadeläge på inblandade personer.

16:42 Ödåkra, Helsingborg.

En trafikolycka inträffar i en rondell på E4:an där tre till fyra bilar kolliderat. Inga personskador rapporterade. Olyckan medför trafikstörningar.

16:43 Hässleholm.

En personbil körs ner i diket mellan Vankiva och Bjärnum. Oklart skadeläge på inblandade personer.

17:05 Åstorp.

En singelolycka inträffar på Svedbergsgatan då en personbil körs in i en stolpe. Oklart skadeläge på de två inblandade personer.

17:16 Malmö.

Uppgifter kommer in om att ett tåg evakueras på Svågertorp efter att röklukt utlöst ett brandlarm. Inga personskador rapporterade.

Söndag 4 januari

00:19 Kristianstad.
Kontroll av en personbil i Näsby resulterar i att den 23-årige föraren rapporteras för grov olovlig körning då han saknar körkort.

00:50 Malmö.

En man blir misshandlad i samband med ett bråk utanför ett nöjesställe på Claesgatan. Mannen för med ambulans till sjukhus med en befarad näsfraktur.

00:53 Burlöv.

En man i 20-årsåldern kontaktar Polisen och uppger att han blivit misshandlad och rånad av två gärningsmän vid en busshållplats intill Arlövs kyrka. Gärningsmännen uppges bland annat ha tillgripit mannens plånbok innan de lämnade platsen. En polispatrull transporterar rånoffret till sjukhus för omplåstring.

01:32 Båstad.

En man omhändertas för provtagning misstänkt för rattfylleri efter en personbilskontroll i på Hamngatan. Passageraren omhändertas på grund av hans berusning.

01:40 Malmö.

En man ringer till Polisen och uppger att han för en stund sedan blivit misshandlad av en svarttaxichaufför utanför ett nöjesställe på Göran Olsgatan.

01:44 Malmö.

Inbrott konstateras i en fastighet på Bergsgatan där någon tagit sig in via ett fönster och tillgripit datorer.

02:52 Vellinge.
En man grips misstänkt för misshandel samt ringa narkotikabrott efter att han ska ha knuffat en kvinna vid ett nöjesställe på Polisvägen. Kvinnan förs med ambulans till sjukhus och uppges inte vara hörbar på grund av berusning.

04:16 Malmö.

En man grips misstänkt för misshandel vid ett nöjesställe på Jörgen Kocksgatan.

04:57 Malmö.

Inbrott konstateras i en lägenhet på Zenithgatan där bland annat hemelektronik tillgripits.

05:33 Malmö.

Kontroll av en personbil resulterar i att föraren omhändertas för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

07:26 Lund.
En man ringer till Polisen och uppger att han blivit bestulen på kontanter efter en efterfest på Södra Esplanaden.

08:00 Svalöv.

En man grips misstänkt för misshandel av en kvinna i Kågeröd.

10:04 Örkelljunga.

Inbrott konstateras i en villa i Västra Ringarp. Oklart tillgrepp.

10:09 Örkelljunga.

Inbrott konstateras i en villa på Pumpmakaregatan. Vad som tillgripits är inledningsvis oklart.

10:32 Malmö.

Ett vittne berättar om en vinglig färd vid korsningen av Linnégatan och Järnvägsgatan, Limhamn. Polis skickas till platsen och föraren omhändertas för provtagning, misstänkt för rattfylleri.

12:00 Bromölla.

Inbrott konstateras i en restaurang på Tians Väg. Vad som tillgripits är inledningsvis oklart.

13:04 Malmö.

Larm inkommer om ett väpnat rån mot en tobaksaffär vid Kattarpstorget där två svartklädda gärningsmän ska ha slagit ned innehavaren. Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med ett pistolliknande föremål och lämnade platsen springande i riktning mot Rosengård. Det är inledningsvis oklart om det skett något tillgrepp.

15:45 Burlöv.

En man ringer till Polisen och uppger att han nyss blivit utsatt för ett personrån vid pågatågsstationen i i Burlöv av tre gärningsmän i övre tonåren som efter rånet lämnar platsen springande i riktning mot ett närliggande hotell. Rånarna uppges ha slagit och sparkat på målsägaren som blir bestulen på sin mobiltelefon.

15:56 Malmö.

Väktare vid ett byggvaruhus på Nornegatan griper en man som bytt prislapp på en vara som kostat 1895 kronor. Efter mannens byte visar prislappen 249 kronor.

16:41 Hässleholm.

Larm inkommer om brand i ett hus på Markarydsvägen i Vittsjö. Det är inledningsvis oklart om huset är bebott.

Publicerad 05 January 2009 18:14

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen