Nu ligger Platsjournalen på stationerna

Arbetsförmedlingen vill nå dem som annars inte besöker dem

Av
Av Ann Lagerwall

ELVA STATIONER. Numera finns Arbetsförmedlingens kundtidning Platsjournalen på elva av landets järnvägsstationer. Platsjournalen är gratis, kommer ut varje måndag och innehåller både artiklar och platsannonser. Anledningen till att Platsjournalen utökar distributionen är att Arbetsförmedlingen vill medverka ytterligare till rörligheten på arbetsmarknaden.
- Det här är ännu ett steg i samma riktning som Platsjournalen tog i september förra året då den flyttade ut till landets sexton största flygplatser. Platsjournalen ska finnas där många människor rör sig, säger Greta Svensson, informationschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Malmö och Helsingborg

De järnväggstationer där Platsjournalen ska gå att hitta finns i Falun, Göteborg Central, Helsingborg Knutpunkten, Kalmar, Linköping, Malmö Central, Sundsvall, Södertälje, Västerås, Växjö och Örebro. Reportagen och artiklarna i tidningen vänder sig till dem som är ute efter ett nytt jobb. Platsjournalen ger tips och inspiration om var jobben finns, om efterfrågade utbildningar och om utvecklingen på arbetsmarknaden. Till största delen innehåller Platsjournalen varje vecka också de senaste platsannonserna.

Lättare att möta

Genom initiativet att placera Platsjournalens på järnvägsstationerna i landet hoppas nu Arbetsförmedlingen också nå de personer som redan har ett jobb men som är beredda att pröva något nytt. Detta är en målgrupp som kanske inte alltid besöker Arbetsförmedlingen men som kan nås till exempel just på flygplatser och järnvägsstationer.

Publicerad 01 September 2008 10:41

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen